1 yıldır aiırı merak saldığım fotoğrafçılık konusunda artık bir başlangıç yapmak ve kendi makinamı almak istiyorum elime.. Ancak yeteri kadar bilgiye sahip değilim.. Başlangıçta amatör bir makinayla mı başlamak yoksa son teknoloji kaliteli bir makina mı almak gerekli? Özellikle doğa ve hayvan üzerine çalışmaları çok seviyorum.. Ama bunlardan önce gelen birşey var ki o da kendi izlenimim ve kendi yakaldığım açılarla basit bir objeyi farklı kılabilmek..
Bu amaçlarıma ulaşabilmek için şu anda kullanabileceğim tavsiye edebileceğiniz en iyi fotoğraf makinesi hangisidir?
Ve bir de eğer bilginiz varsa bazı kareler var ki sadece siyah ve beyaz tonları kabul ediyor.. yani dijital makinacılık dışında hem siyah beyaz eski makinalardan hem de yine dijital olmayan renkli makinalar (ışık,netlik vs. ayarları kendim yapabileceğim dozda makinalar.bazen bir resmi bulanık veya karanlık göstermek o resmi çok daha güzel kılabiliyor

) hakkında bilginize sığınıyorum.. ve bunlardan da alabileceğim türden neler bulabilirim..
şimdiden çok teşekkürler..