almak istediğim makine canon olduğundan canon a oy verdim fakat pentax da sanırım bu piyasadaki iyi markalardan,küçük bi filmli makinem vardı pentax çok memnundum makinemden çekimi çok güzel ve kullanımıda bi okadar rahattı...
Bunlarin arasinda bir tercih yapmam gerekirse tabiki de Canon cunku bu isin ustadi bence.Hem ozellikleri hemde dis gorunus bakimindan tercih edilebilecek bir marka diye dusunuyorum...!
fakat alınabilen en iyi marka canon.kullanımda özellikle sensör temizliğinden dolayı canon öne geçiyor.sert renklerden hoşlananlar içinse nikon iyi bir makine.fakat nikon bence hak ettiğinden çok para.üreticileri markayı fazlaya satma eğiliminden vazgeçmezse pentax, olympus gibi makineler nikondan çok satılır.piyasanın iyi makinesi de kullanım kolaylığı, lens yelpazesinin genişliği, hafifliği ve yumuşak renkleriyle canon olur.nikon kendini avutadursun ve parası bol aklı kıtları avlamaya devam etsin.
Arkadaşlar Panasonic Lumix'leri de takip etmenizi öneririm. Piyasada bu kadar çok özelliği kompakt dijital foto makinelerine sığdıran bir ürün yok. Ayrıca Chip dergisinin en uygun fiyat ödülünü aldı. Fiyat-performans olarak dergilerde en üst sıralarda yer alıyor. Akıllı Oto özelliği ise dikkat çekici. Ultra geniş açı 25mm Kırmızı göz düzeltme Geliştirilmiş mega optik görüntü sabitleyici geliştirilmiş Akıllı ISO ve Nisan ayında piyasaya girecek Venus 4 işlemcili ürünleri incelemenizi tavsiye ederim. Bunun yanında dahili hafızaları 59 MB default olarak sunuluyor. Leica Lens ile de mercekleri çok kaliteli görüntü sunuyor.
bende canon dan yanayım ama fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı alamıyorum. birde bildiğim kadarıyla nicon da çok iyi. birçok fotoğrafçı nicon d100 kullanıyor ve çok memnunlar.