Elimde 2 yıl önce aldığım HP R717 fotograf Makinesi var. Epeyce ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Artık daha üstün özelliklere sahip yeni bir makineye ihtiyacım var. Öncelikle HP R717 ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Olumlu yönler: Gün batımı ve panorama (foto birleştirme) modları gerçekten çok güzel sonuçlar veriyor. Bol bol kullandım. Olumsuz yönler: ISO düşük (400 max). Titreme önleyici bir sistem yok. Çözünürlük 6,2. Boyutlar büyük özellikle derinlik 33,3mm. Ağırlık yüksek. Hareketli çekimlerde performans düşük.
Şöyle bir makine almak istiyorum: Hafif, küçük, dolayısıyla ceket cebine girebilecek kadar kompakt. Panorama modu (resim birleştirme) mutlaka olsun. Titreme önleyici sistem bulunsun. Yüksek ISO'lu. Renk ve görüntü kalitesi yüksek. Gün batımı ve doğumundaki sarı sıcak renkleri algılayabilecek (HP bu konuda gerçekten iyi!). Çözünürlüğü yüksek. Gece, alacakaranlıkta flaşsız bulanık olmayan manzara çekimleri yapmak istiyorum. Özetle yarı profesyonel kategorisinde değerlendirilebilecek bir makine arıyorum. Özellikle CANON (IXUS75 ve IXUS 900 Ti) ile SONY (DSC-W200 ve DSC-N2) üzerinde duruyorum. Ancak başka önerilere de açığım İlgileneceklere şimdiden teşekkür ederim.