• Arama
  • Hakkımızda

• Kompakt Dijital Fotograf Makineleri, Hangisini Almalıyım?

Yetkili: Admin, killers, adobem, bAbA_aLi, rkalkan

Kompakt Dijital Fotograf Makineleri, Hangisini Almalıyım?

İleti drbuygun 13:56 05-Mayıs-2007

Elimde 2 yıl önce aldığım HP R717 fotograf Makinesi var. Epeyce ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Artık daha üstün özelliklere sahip yeni bir makineye ihtiyacım var. Öncelikle HP R717 ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Olumlu yönler: Gün batımı ve panorama (foto birleştirme) modları gerçekten çok güzel sonuçlar veriyor. Bol bol kullandım. Olumsuz yönler: ISO düşük (400 max). Titreme önleyici bir sistem yok. Çözünürlük 6,2. Boyutlar büyük özellikle derinlik 33,3mm. Ağırlık yüksek. Hareketli çekimlerde performans düşük.
    Şöyle bir makine almak istiyorum: Hafif, küçük, dolayısıyla ceket cebine girebilecek kadar kompakt. Panorama modu (resim birleştirme) mutlaka olsun. Titreme önleyici sistem bulunsun. Yüksek ISO'lu. Renk ve görüntü kalitesi yüksek. Gün batımı ve doğumundaki sarı sıcak renkleri algılayabilecek (HP bu konuda gerçekten iyi!). Çözünürlüğü yüksek. Gece, alacakaranlıkta flaşsız bulanık olmayan manzara çekimleri yapmak istiyorum. Özetle yarı profesyonel kategorisinde değerlendirilebilecek bir makine arıyorum. Özellikle CANON (IXUS75 ve IXUS 900 Ti) ile SONY (DSC-W200 ve DSC-N2) üzerinde duruyorum. Ancak başka önerilere de açığım İlgileneceklere şimdiden teşekkür ederim.
    drbuygun

İleti rkalkan 09:05 07-Mayıs-2007

Dediklerinize uygun bir çok ürün var aslında, makine almak için zamanınız varsa Canon IXUS 950 modeli bugünlerde tanıtılacak, birkaç gün içerisinde tanıtımını yazacağım. Tavsiye edebileceğim özelliklere de sahip .
    Dturk.Com
    Dijital Teknoloji ve Donanım Forumları
    Kullanıcı avatarı
    rkalkan
    Forum Yöneticisi
    Forum Yöneticisi

İleti drbuygun 21:52 07-Mayıs-2007

Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. İstediğim nitelikteki bir makine için 1-2 ay kadar beklemeye hazırım. Ancak yazdıklarınızdan başka seçenekler de olabiliceğiniz anlıyorum. SONY ya da CANON dışında da, önerilerinize açığım. Size zahmet vermezsem, lütfen yazabilir misiniz? Ayda 500 dolayında fotoğraf çekiyorum ve bu işi gerçekten önemsiyorum.
    drbuygun

İleti rkalkan 08:05 08-Mayıs-2007

Aslında bakarsanız bu işi önemsiyor , seviyor ve geliştirmek istiyor iseniz , kesinlikle D-slr kullanmanızı tavsiye edeceğim alt grup makineler ile çok farklı kullanım ve sonuçlar sunar. Ama illede alt grup diyorsanız Sony de yeni tanıtımı yapılacak bir ürün var, yine isteklerinize cevap verebilecek, Casio da ve Nikon da Modeller mevcut , fakat son gelen ürünleri de inceleyip yazmak istiyorum.
    Dturk.Com
    Kullanıcı avatarı
    rkalkan
    Forum Yöneticisi
    Forum Yöneticisi

İleti drbuygun 08:36 08-Mayıs-2007

Çok sık seyahat ediyorum ve yanımda hafif, ceket iç cebine sığacak boyutta, ama iyi, hatta çok iyi görüntü alabileceğim, sofistike ancak kompakt bir makine istiyorum. Almak için yazılarınızı bekleyeceğim. Bir kez daha teşekkür ederim.
    drbuygun

İleti drbuygun 19:26 28-Haziran-2007

Sözünü ettiğiniz gibi Canon Digital IXUS 950 IS piyasaya çıktı (gerçi henüz fiyatıyla ilgili bir bilgiye erişemedim). Öte yandan bir başka fotoğraf makinesi dikkatimi çekti Panasonic Lumix DMC FX100. Ne dersiniz? Aslında size HP R717 gibi bugün için epeyce basit kalmış bir makine ile çektiğim birkaç fotoyu göndermek ve bu yolla da fotoğraf çekmeyi ne kadar önemsediğimi göstermek isterdim. Yanıtınızı bekliyorum. Ancak bir şeyi altını özellikle çiziyorum: büyük makineler bana göre değil. Ceket cebine girecek denli küçük, ama adamakıllı iyi makine. Her vesile ile onlarca fotoğraf çeken benim için fiyatı ikinci derece önemli. Teşekkürler...
    drbuygun

İleti rkalkan 16:49 29-Haziran-2007

IXUS 950 nin sizin için iyi bir seçim olacağı kesin. Fakat ben de internet mağazalarını dolaşmama rağmen ürünün satışını göremedim. Panasonic Lumix DMC FX100 ün özellikleri nerde ise kendi sınıfında benzersiz, 28 mm geniş açısı çözünürlüğü gibi artılarının yanısıra, sensör boyutunun küçük olması eksi yönü. Panasonic Lumix DMC FX100 ü alışveriş listenize eklemizde fayda var.
    Dturk.Com
    Kullanıcı avatarı
    rkalkan
    Forum Yöneticisi
    Forum Yöneticisi

Dijital Fotoğraf Makineleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir